Sencha Silver Flower
We gaan het vandaag hebben over één van de populairste
en meest gedronken groene theesoort in Japan namelijk
sencha.
Sencha is één van de meest toegankelijkere groene
theesoorten.
Indien je sencha goed zet heeft de thee namelijk een volle,
frisse en iets wat zoete aroma met een geel/goude kleur.
Het is niet vreemd dat Sencha daarom ongeveer 80% van de
totale thee productie in Japan vertegenwoordigt.
Sencha is een van de oudste groene theesoorten in Japan,
deze theesoort word al sinds ongeveer 1740 gedronken.
Het is dan ook niet vreemd dat sencha een hoofdrol speelt in
de Japanse thee ceremonie genaamd Senchadō, dit is de formele kunst van het
zetten van sencha en het waarderen van sencha.
Typerend voor het productieproces van sencha is dat de
bladeren niet worden gemalen zoals bij matcha.
Deze groene thee wordt op een typisch Japanse stijl
gereproduceerd.
De theebladeren worden met veel geduld herhaaldelijk gerold
en geplet daardoor ontstaat de unieke vorm van de platte naalden.
Overigens wordt er gezegd dat de eerste pluk van het jaar
bij sencha de beste pluk is,
deze is van april tot eind mei afhankelijk van de plantage.
Nu is Sencha Silver Flower een versierde variant van de Sencha
thee,
De thee is een ware bloemenfestijn van jasmijn en
rozenblaadjes.
Die geurt naar een veld vol roze rozen na een regenbui.
Dus zeer fijn en bijzonder geurend thee met een smaak waar je blij van wordt!
Dus zeer fijn en bijzonder geurend thee met een smaak waar je blij van wordt!
Na al dat schrijven over deze thee is mijn dorst gewekt,
Dus ik leg nu mijn pen neer en kook ik het water,
om zelf de eeuwen oude Japanse smaak van de theerituelen te
ervaren.