zondag 19 oktober 2014

CiTea.In de theerubriek van den nostalgische theedrinker gaan we op een ‘’smakenreis’’ met de heer M. in de wonderlijke wereld van de thee… 
De heer M is de eigenaar en oprichter van het theepottenmuseumpje ''TeaRat'', 
en bovendien een echte liefhebber van thee. 

Elk keer wordt er weer een nieuwe thee of theeachtig drankje geprobeerd door hem, of een mieterse plekje bezocht waar je als een mede theeliefhebber zeker een keer moet zijn geweest… 

 

 

CiTea.

Het was nog maar slecht enkele jaren geleden dat thee in Nederland een oubollige imago had, maar tegenwoordig is thee weer helemaal ‘’hot’’.
Overal verschijnen kleine ‘’tearooms’’ met hippe ‘’natuurlijk’’ogende interieurs van drijfhout en of pellets. Meeste van deze ‘’tearooms’’ loop ik echter snel voorbij,.
want de voornamelijk jonge verkopertjes weten niets van thee, en de kunst om een goede thee te zetten. Ook worden er veels te vaak in dat soort zaakjes zakjes theegruis verkocht,in plaats van de veel lekkerdere losse thee. Nee, niets voor een theeliefhebber zo als ik dus.

Echter is CiTea een uitzondering. Deze relatief nieuwe kleine ‘tearoom‘aan de Prinsengracht, net om de hoek bij de Noordermarkt, verkoopt theeën van een hele hoge kwaliteit. Zo wel om mee te nemen, als daar ter plekke te nuttigen.

Ruime keuze.


De keuze van meer dan veertig biologische theeën, kan voor sommigen wat overweldigend zijn. Gelukkig staat er dan ook een heuse theesommelier in de winkel, om u met alle liefde te helpen begeleiden in uw smaakkeuze.
Hij vertelt echt in geuren en kleuren wat je bij welke thee kunt verwachten, en hoe je die thee het beste kan zetten.


Bij CiTea verkopen ze ook de wat bijzondere theeën, die normaal gesproken niet zo gangbaar zijn in Nederland.
Zo als; Buddha Amacha (een favoriet van mij) en Gyokuro Asahi.
‘’De thee bij CiTea is zo goed dat hun koffie er jaloers op is.’’

Duur? Duurzaam…


CiTea lijkt op eerste gezicht duur, maar als je beseft dat je een heerlijke biologische losse thee koopt van een zeer hoge kwaliteit, en bovendien de prijs door berekent naar ‘’per kopje thee’’, dan valt de prijs reuze mee. Bovendien is de persoonlijke aandacht en kennis die je daar krijgt nog van vele grotere waarde.

[edit]  momenteel heeft CiTea alleen nog maar een webwinkel,
http://www.citea.nl/


 

beoordeling:


smaak

sfeer

prijs/kwaliteit

1 opmerking:

Pauline zei

Een mooi met mooie en leuke foto's. Ga zo door!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...